Shuffleboard: verrassend leuk!


Shuffleboard dateert uit de 15e eeuw en is begonnen in Engeland. Zoals het toen gespeeld werd, lijkt het op wat bij ons sjoelen is. Het werd vaak op tafel gespeeld na een diner en heette toen ‘shovelboard’. Vanaf 1840 werd het ook aan boord van cruiseschepen gespeeld om de passagiers meer vermaak te bieden. Door de cruiseschepen kwam ook de VS in contact met de sport en in 1924 werd de eerste shuffleboardclub ter wereld opgericht in Sint Petersburg, Florida. Dit is de oudste én grootste club ter wereld.

Inmiddels wordt shuffleboard in veel landen gespeeld, niet alleen binnen maar ook buiten Europa. En sinds het begin van dit jaar óók in Echtenerbrug, waar de allereerste Nederlandse Shuffleboard Vereniging is opgericht!

Iedere dinsdagavond traint de vereniging in Dorpshuis De Brêge in Echtenerbrug. Shuffleboard is verrassend leuk en echt iedereen kan het spelen, van jong tot oud. Zelfs als je voor het eerst speelt, doe je al na vijf minuten mee voor de punten. Omrop Fryslân heeft onlangs opnames gemaakt, die kunnen bekeken worden via YouTube of via de Facebook pagina van de Nederlandse Shuffleboard Vereniging.

Zin om een keer mee te spelen? Van harte welkom!! Stuur een berichtje naar shuffleboardnl@gmail.com of bel met 

Grietje Nauta, 

T 06 307 59 866.