Maandelijks archief: februari 2019

Shuffleboard: verrassend leuk!


Shuffleboard dateert uit de 15e eeuw en is begonnen in Engeland. Zoals het toen gespeeld werd, lijkt het op wat bij ons sjoelen is. Het werd vaak op tafel gespeeld na een diner en heette toen ‘shovelboard’. Vanaf 1840 werd het ook aan boord van cruiseschepen gespeeld om de passagiers meer vermaak te bieden. Door de cruiseschepen kwam ook de VS in contact met de sport en in 1924 werd de eerste shuffleboardclub ter wereld opgericht in Sint Petersburg, Florida. Dit is de oudste én grootste club ter wereld.

Inmiddels wordt shuffleboard in veel landen gespeeld, niet alleen binnen maar ook buiten Europa. En sinds het begin van dit jaar óók in Echtenerbrug, waar de allereerste Nederlandse Shuffleboard Vereniging is opgericht!

Iedere dinsdagavond traint de vereniging in Dorpshuis De Brêge in Echtenerbrug. Shuffleboard is verrassend leuk en echt iedereen kan het spelen, van jong tot oud. Zelfs als je voor het eerst speelt, doe je al na vijf minuten mee voor de punten. Omrop Fryslân heeft onlangs opnames gemaakt, die kunnen bekeken worden via YouTube of via de Facebook pagina van de Nederlandse Shuffleboard Vereniging.

Zin om een keer mee te spelen? Van harte welkom!! Stuur een berichtje naar shuffleboardnl@gmail.com of bel met 

Grietje Nauta, 

T 06 307 59 866.

Grote kledingmarkt voor World Servants

Hoi! Ik ben Klaske Bakker en ga komende zomer voor de 3e keer op project met World Servants. World Servants is een christelijke organisatie die met jongeren vanuit Nederland naar ontwikkelingslanden gaat om te bouwen aan verandering. Dit doen ze doormiddel van het bouwen van bijvoorbeeld: toiletten, woningen en klaslokalen. In de zomer van 2019 mag ik bouwen aan verandering in Myanmar, hier bouwen we woningen voor medisch personeel van een lepra ziekenhuis. Voor dit project moet ik een flink geldbedrag inzamelen om zo een deel van het bouwmateriaal te kunnen betalen. Daarom organiseer ik een tweedehands kledingmarkt voor World Servants! Deze kledingmarkt vindt plaats op 9 maart  van 13:00/ 17:00 in dorpshuis de Brêge te Echtenerbrug. Hier verkoop ik mooie tweedehands kleding voor een klein prijsje, de gehele opbrengst gaat naar World Servants. Mocht u thuis nog kleding hebben die u nooit meer draagt maar waar een ander nog wel blij mee kan worden laat het mij dan weten! (contact gegevens onder aan)

Wilt u liever uw eigen kleding verkopen op de markt? Dat kan! Voor maar €15 huurt u een tafel waarop u uw eigen kleding mag verkopen. De tafel huur is geheel  voor World Servant en de opbrengst van de verkoop natuurlijk geheel voor u zelf!  

Maar natuurlijk hoop ik vooral op u als klant! Er zijn al prachtige items ingebracht die we graag aan u verkopen. We hebben kleding, schoenen en accessoires in allerlei maten. (ook volop kinderkleding) Mocht u een tafel willen huren, nog kleding hebben voor de markt of meer willen weten over mijn project laat het mij dan weten! 

Ik ben bereikbaar via : email: klaskebak@hotmail.com tel: 0629901435

30 maart donateurs concert UINL

Op zaterdag 30 maart 2019 geeft Fanfare UINL haar jaarlijkse concert in Dorpshuis De Brêge. Thema dit jaar is “Welcome to the Jungle”.  Deze titel licht al een stukje van de sluier op van het gevarieerde en vrolijke repertoire dat UINL voor deze avond op het programma heeft staan. 

Primeur dit jaar is dat een aantal jeugdleden de overstap heeft gemaakt van De Blaasbende naar UINL. Zij zullen deze avond hun eerste grote concert geven door samen met het A-orkest enkele nummers ten gehore te brengen. De Blaasbende, bestaande uit een aantal fris gestarte jeugdleden, zal ook kort maar krachtig van zich laten horen.Dit wilt u niet missen. Zoals ieder jaar organiseren we deze avond ook een loterij met leuke prijzen. Wat u nog moet weten: Zaal open 19.30uur; start concert 20.00uur; entree €5,- (donateurs gratis).